Sappige meljoenen salade met zeekraal
Bereidingstijd: 20 minuten
voor 2 personen
Ingrediënten
Halve galia meloen
Halve kleine watermeloen
Halve cantaloupe meloen
100 gr zeekraal
1 watermeloenradijs (of 5 radijsjes)
1 eetlepel sushi azijn
2 eetlepels sesamolie
Sojasaus
Pepertje
Duimpje gember
1 limoen
Furikake
zo maak je ‘m
1. Zoek de meest juicy meljoenen die je kunt vinden. Galia, cantaloupe en water, da’s supertjes. Neem dan een kleine bolletjesmaker en schep bolletjes meljoen. Google “creative fruit snijder” maar en je ziet het vanzelf. Gooi ze allemaal in een schaal heel gezellig bij elkaar.
2. Blancheer de zeekraal kort door ze in een pan met kokend water te dippen. Die mag je er na hun badje bij flikkeren.
3. Schil de watermeloenradijs (of gewoon radijsjes) en snij er milimetersdunne plakjes van. Die mogen ook in de mix.
4. Maak in een aparte kom de dressing door de sushi azijn, sesamolie, fijn gechopte peper en gember (eerst ff schillen voor het choppen anders heb je van die vieze vellen in je mond) te mixen. Voeg naar smaak een scheutje sojasaus toe.
5. Sprinkel wat furikake er doorheen. Und jetzt: limoen zeszt.
6. Mix de dressing door het geheel et voila!
Smakelijk.